Рецепт цього печива надихнув на кулінарні подвиги навіть тих, хто вважає себе ледарем на кухні
Дуже смачне печиво за лічені хвилини всього з 3-х основних інгредієнтів. Печиво виходить ніжне, але в теж час розсипчасте, і до того ж, щоб зробити печиво вам не доведеться викачувати тісто на столі.
Буває ж таке, що купили згущене молоко, а вона виявилася несмачною. Можете сміливо робити з неї це печиво – у вас точно все вийде!
В чаші перетворюємо в вершкову крихту борошно і вершкове масло. Я ще додаю дрібку солі для смаку і розпушувач.
Додаємо згущене молоко.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім рукою прямо в чаші.
Тісто повинне вийти м’яким, але не сильно липким. Залишаємо тісто на 10 хвилин підійти (краще прибрати в холодильник)
Руками формуємо печиво (відриваємо по шматочку тесту, скачуємо кульку, робимо коржик) Зверху печиво можна змастити яйцем і посипати рубаними горішками.
Якщо є бажання, тісто можна розкачати і вирізати печиво формою
Викладаємо печиво на деко, застелений папером для випічки, на відстані один від одного.
Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Час випічки залежить від розмірів печива і від вашої духовки.
І ось така краса у нас вийшла
А це я вирізала печиво склянкою
впевнена, що вам сподобаються ці рецепти:
Рецепт:
- борошно – 400 г
- вершкове масло – 150 г
- згущене молоко – 1 банка (360 г)
- сіль – щіпка
- розпушувач – 1 ч. ложка без верху