Кулінарія

Ніжна курочка з кабачками, запечена в духовці

Курка скабачками вдуховке– це страва з курки икабачков, які змащують майонезним соусом изапекают під шаром сиру. Ситне ивтоже час легке блюдо: куряче філе икабачок швидко засвоюються. Так як овочі викладають зверху, м’ясо просочується соком инепересушивается.

Слово кухареві

«Щоб зробити цей рецепт по-справжньому дієтичним, майонез варто замінити насметану або класичний йогурт без добавок, а також використовувати вдва рази менше сиру»

Інгредієнти на 4 порції

  • Філе курячої грудки – 500 г
  • Кабачки – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 180 г
  • «Російський» сир – 150 г
  • Майонез – 70 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Спеції для курки – 6 г
  • Сіль – 3 г

Покроковий рецепт

Підготовка

Підійдуть і інші частини курки, наприклад, філе стегна. Спеції використовуйте будь смаком– мелений сушений імбир, часник, гострий червоний перець.

Заздалегідь увімкніть духовку розігріватися до180 °С.

Крок 1

Куряче м’ясо наріжте уздовж пластинами завтовшки 0,8-1см, неотбивайте його. Кабачок наріжте кружальцями також товщини, цибулю– тонкими кільцями.

Крок 2

Змішайте майонез ссолью, спеціями для куркита подрібненим впрессе часником.

Крок 3

Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть курку водин шар. Змастіть м’ясо половиною майонезного соусу. Зверху покладіть кільця цибулі. Налук– кабачки внапуск. Змастіть соусом, що залишився. Поставте форму вдуховку на15минут.

Поки запікається блюдо, натріть сир накрупной тертці.

Крок 4

Дістаньте форму і викладіть поверх кабачків тертий сир. Запікайте курку скабачками вдуховке доготовности ще близько 10хвилин– сирна скоринка повинна підрум’янитися.

Ура, готово!

Курка скабачками вдуховке готова! Злегка остудіть блюдо иразрежьтена порційні шматки. Подавайте, прикрасивши половинками черрі изеленью.