3 рецепта окрошки! Ідеально для літа! Родина просить готувати кожен день! А я й не проти! (із задоволенням поділюся рецептами!)
Відварна птиця – прекрасна основа для окрошки. Щоб надати пікантності заправці, я використовую сік лимона, але можна взяти пару щіпок лимонної кислоти.
Інгредієнти:
- Відварене філе індички – 200 грам;
- Відварна картопля – 1 шт. ;
- Огірок – 1 шт. ;
- Відварене яйце – 2 шт. ;
- Сметана – 50 грам;
- Кефір – 250 грам;
- Вода – 50 грам;
- Сік лимона – 1 ч. л. (за смаком);
- Сіль, перець і зелень – за смаком.
Заздалегідь відваріть картоплю, індичку і яйця. Добре охолодіть. Очистіть картоплю і яйця наріжте невеликими кубиками. Подрібніть індичку, огірок і зелень. Додайте сметану, воду, кефір і сік лимона. Посоліть, поперчіть за смаком і ретельно перемішайте. Перед подачею обов’язково охолодіть.
Окрошка з ковбасою на ряжанці
Окрошка з ковбасою на ряжанці
Діти особливо люблять цей варіант. Ковбасу можна замінити сосисками, наприклад, буде дуже здорово. Ряжанка надає окрошці особливу нотку, вона виходить не різка, а м’яка.
Інгредієнти:
- Варена ковбаса – 150 грам;
- Картопля відварна – 1 шт. ;
- Відварені яйця – 2 шт. ;
- Огірок – 1 шт. ;
- Сметана – 50 грам;
- Ряжанка – 1 склянка;
- Вода мінеральна – 1 склянка;
- Сіль, спеції і зелень – за смаком.
Картоплю і яйця відваріть до готовності, остудіть і очистіть. Наріжте ковбасу, яйця, огірок і картоплю невеликими кубиками. Заправте сметаною, перемішайте. Влийте воду і ряжанку, додайте за смаком сіль і спеції. В кінці додайте в каструлю або безпосередньо в тарілку подрібнену зелень. Подавайте до столу холодною.
М’ясна окрошка на квасі
М’ясна окрошка на квасі
У цій окрошки більш «дорослий» смак. Пікантна кислинка і різкість квасу відмінно втамовує спрагу і голод навіть у найспекотніший день.
Інгредієнти:
- Відварна свинина – 300 грам;
- Варені яйця – 4 шт. ;
- Відварна картопля – 3 шт. ;
- Огірок – 2 шт. ;
- Квас – 1 л;
- Сметана – 150 грам;
- Сіль, перець, зелень – за смаком.
Відваріть до готовності м’ясо, картоплю і яйця. Остудіть і очистіть. Наріжте невеликими кубиками. Додайте подрібнені огірки і зелень. Посоліть, приправте за бажанням перцем. Влийте квас і перемішайте. Викладіть в каструлю сметану і ще раз перемішайте.
А ви любите окрошку на квасі або кефірі? З м’ясом чи ковбасою?
Діліться улюбленими рецептами в коментарях!
Сподобалася стаття? Приєднуйтесь до каналу! У нас дуже смачно!
Наш сайт –