Кулінарія

3 рецепта окрошки! Ідеально для літа! Родина просить готувати кожен день! А я й не проти! (із задоволенням поділюся рецептами!)

Відварна птиця – прекрасна основа для окрошки. Щоб надати пікантності заправці, я використовую сік лимона, але можна взяти пару щіпок лимонної кислоти.

Інгредієнти:

  • Відварене філе індички – 200 грам;
  • Відварна картопля – 1 шт. ;
  • Огірок – 1 шт. ;
  • Відварене яйце – 2 шт. ;
  • Сметана – 50 грам;
  • Кефір – 250 грам;
  • Вода – 50 грам;
  • Сік лимона – 1 ч. л. (за смаком);
  • Сіль, перець і зелень – за смаком.

Заздалегідь відваріть картоплю, індичку і яйця. Добре охолодіть. Очистіть картоплю і яйця наріжте невеликими кубиками. Подрібніть індичку, огірок і зелень. Додайте сметану, воду, кефір і сік лимона. Посоліть, поперчіть за смаком і ретельно перемішайте. Перед подачею обов’язково охолодіть.

Окрошка з ковбасою на ряжанці

Окрошка з ковбасою на ряжанці

Діти особливо люблять цей варіант. Ковбасу можна замінити сосисками, наприклад, буде дуже здорово. Ряжанка надає окрошці особливу нотку, вона виходить не різка, а м’яка.

Інгредієнти:

  • Варена ковбаса – 150 грам;
  • Картопля відварна – 1 шт. ;
  • Відварені яйця – 2 шт. ;
  • Огірок – 1 шт. ;
  • Сметана – 50 грам;
  • Ряжанка – 1 склянка;
  • Вода мінеральна – 1 склянка;
  • Сіль, спеції і зелень – за смаком.

Картоплю і яйця відваріть до готовності, остудіть і очистіть. Наріжте ковбасу, яйця, огірок і картоплю невеликими кубиками. Заправте сметаною, перемішайте. Влийте воду і ряжанку, додайте за смаком сіль і спеції. В кінці додайте в каструлю або безпосередньо в тарілку подрібнену зелень. Подавайте до столу холодною.

М’ясна окрошка на квасі

М’ясна окрошка на квасі

У цій окрошки більш «дорослий» смак. Пікантна кислинка і різкість квасу відмінно втамовує спрагу і голод навіть у найспекотніший день.

Інгредієнти:

  • Відварна свинина – 300 грам;
  • Варені яйця – 4 шт. ;
  • Відварна картопля – 3 шт. ;
  • Огірок – 2 шт. ;
  • Квас – 1 л;
  • Сметана – 150 грам;
  • Сіль, перець, зелень – за смаком.

Відваріть до готовності м’ясо, картоплю і яйця. Остудіть і очистіть. Наріжте невеликими кубиками. Додайте подрібнені огірки і зелень. Посоліть, приправте за бажанням перцем. Влийте квас і перемішайте. Викладіть в каструлю сметану і ще раз перемішайте.

А ви любите окрошку на квасі або кефірі? З м’ясом чи ковбасою?

Діліться улюбленими рецептами в коментарях!

Сподобалася стаття? Приєднуйтесь до каналу! У нас дуже смачно!

Наш сайт –