Печемо ароматне печиво і створюємо новорічний настрій. Рецепти та ідеї оформлення
Колись новорічне печиво було доступно тільки багатим. Однак я дуже рада, що то час минув і тепер всі можуть сповна насолодитися цієї передноворічної магією. Адже створювати новорічне печиво – це ціле мистецтво, в якому немає межі досконалості.
Згодна, що гарне печиво можна купити зараз практично скрізь. Це зручно і навіть вигідно. Однак так втрачається чари. магія творіння. Цей чарівний аромат, який стоїть у вас на кухні при випіканні печива (завдяки різним прянощів). Це настрій, яке з’являється, коли ви робите щось своїми руками. Спілкування, палаючі очі та посмішки дітей (якщо вони у вас є), коли ви робите це разом. А ще домашнє печиво завжди унікальний і не схожий ні на одне інше, тому що там ви намалювали особливу завитульку Ну і, звичайно, сам процес поїдання не менш важливий Можу говорити про це нескінченно багато. але скажу просто: ГОТУЙТЕ НОВОРІЧНЕ ПЕЧИВО, НЕЗВАЖАЮЧИ НІ НА ЩО і буде вам щастя!
Створюйте хороші традиції у вашій родині! А також даруйте ваші смачні шедеври-печеньки іншим людям, щоб усім було добре.
Ну а щоб набратися натхнення, я зібрала для вас смачну добірку, в якій ви знайдете ідеї оформлення печива, ну і, звичайно, самі рецепти печива. Користуйтеся на здоров’я і створюйте свою кулінарну магію!
Пряне печиво «Олені Санти»
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 380-400 м
 - Яйце – 1 шт.
 - Мед – 170 р
 - Сода – 1 ч. л.
 - Приправа для пряного печиво – 10 г
 - Масло вершкове – 100 г
 - Шоколад чорний – 80 г
 - m&ms – 25 шт.
 - Сіль – пучку
 
Калорійність: 395 кКал
Час приготування: 40 хв.
Печиво «Ялинки» з джемом
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- Борошно – 300 г
 - Яйце – 2 шт.
 - Масло вершкове розтоплене – 150 г
 - Цукор – 100 г
 
Начинка:
- Будь джем – за смаком
 
Калорійність: 372 кКал
Час приготування: 40 хв.
Пряники з передбаченнями
(замість прогнозів можна вкладати листочки з завданнями, і вийде своєрідний календар очікування Нового року)
Інгредієнти:
- Тісто для пряників – 250 г
 - Глазур цукрова – 10 г
 
Для тіста (на потрійну порцію):
- Борошно – 350 г
 - Масло вершкове – 150 г
 - Мед – 150 мл
 - Цукор – 160 г
 - Яйце – 1 шт.
 - Кориця мелена – 2 ч. л.
 - Імбир мелений – 2 ч. л.
 - Гвоздика мелена – 0,5 ч. л.
 - Сіль – 2 г
 - Мускатний горіх – 2 г
 
Калорійність: 353 кКал
Час приготування: 3 години
Пряникові ялинки
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно пшеничне в/c – 450-500 г
 - Масло вершкове (кімнатної температури) – 200 г
 - Яйце – 1 шт.
 - Цукрова пудра – 120 г
 - Мед (рідкий) – 120 г
 - Какао-порошок – 25 г
 - Кориця – 6 г
 - Імбир (порошок) – 6 г
 - Мускатний горіх (порошок) – 3 р
 - Розпушувач тіста – 3 г
 - Сода – 4 г
 - Сіль – щіпка
 
Глазур:
- Яєчний білок – 2 шт.
 - Цукрова пудра – 450 г
 - Ванільний цукор – 9 м
 
Калорійність: 360 кКал
Час приготування: 3 год 20 хв.
Печиво з козульного тесту
(пряничное тісто на основі паленого цукру)
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 440 г
 - Житнє борошно – 220 г
 - Цукор – 250 г
 - Вершкове масло – 100 г
 - Яйця – 3 шт.
 - Вода – 100 мл
 - Сода – 0,5 ч. л.
 - Сіль – 0,5 ч. л.
 - Спеції (кориця, мускатний горіх, імбир) – 1 ч. л.
 
Калорійність: 327 кКал
Час приготування: 1 год 30 хв.
Пряниковий будиночок
(ну а це просто дитяча мрія, яку вже зараз ви можете втілити в життя)
Інгредієнти:
Для пряникового тіста:
- Мед – 250 г
 - Яйця курячі – 3 шт.
 - Борошно – 7,5 склянок
 - Цукор коричневий – 250 г
 - Масло – 100 г
 - Сода – 1 ч. л. з гіркою
 - Суміш прянощів – 2 ст. л. (кориця 0. 5 ч. л. , гвоздика 5 шт, кардамон зерна 5 шт, бадьян 2 зірочки, імбир сухий 0,5 ч. л. , перець чорний 5 шт. перець запашний 5 шт. ).
 
Для глазурі:
- Білок яєчний – 1 шт.
 - Цукрова пудра – 200 г
 - Лимонний сік – 1 ч. л.
 
Сироп для склеювання:
- Цукор – 0,5 склянки
 - Вода – 2 ст. л.
 
Калорійність: 324 кКал
Час приготування: 3 години