Кулінарія

Борщ – 3 рецепту супу

Борщ хороший тим, що подавати його допустимо як в гарячому, так і в холодному вигляді. А ще суп закривають на зиму.

Гарячий борщ

Гарячий варіант буде зроблений на основі курячого бульйону з додаванням томатної пасти.

Інгредієнти:

  • буряк і картопля – 300 г;
  • моркву і цибулю – по 85 г;
  • курячий бульйон – 2,5 л;
  • спеції;
  • зелень;
  • томатна паста – 1 ст. л.

Інструкція:

  • Проціджений бульйон прокип’ятити. Обробити і промити овочі. Порубати.
  • Закинути в каструлю шінкованной цибулю, картопляні кубики, терту буряк і моркву.
  • Варити борщ 35-45 хвилин, заправивши томатною пастою. В кінці закинути подрібнену зелень, кам’яну сіль і запашний перець.

Холодний борщ

Холодний суп готується і на воді, і на квасі, і на мінералці, і на кисломолочних напоях. У цьому рецепті буде використаний кефір.

Продукти:

  • зелену цибулю і кріп – по пучку;
  • буряк – 300 г;
  • свіжі огірки – 200 г;
  • рідкий кефір – 1 л;
  • спеції;
  • яйце – 3 шт.

Рецепт:

  • Зварити буряк. Остудити і почистити. Вимити разом з огірками і зеленню. Приготувати яйця “круто”.
  • Поєднати в мисці терту буряк, тонко порізаний огірок, спеції і подрібнену зелень. Перемішати.
  • Влити холодний кефір. Розлити борщ по тарілках. Доповнити розрізаними яйцями.

Суп на зиму

Щоб насолоджуватися смаком і борщів зелених круглий рік, рекомендується закрити суп на зиму.

Інгредієнти:

  • буряк – 700 г;
  • моркву і цибулю – по 150 г;
  • пучок кропу;
  • спеції;
  • оцет і олію – по 30 мл;
  • помідори – 500 г;
  • часник – 4 шт.

Рецептура:

  • Буряк і моркву зварити. Почистити і грубо потерти. Нарізати цибулю півкільцями.
  • Помідори обшпарити і нарізати. Проварити з маслом 20-25 хвилин. Подрібнити блендером до стану пюре.
  • Висипати овочі і кріп. Заправити сіллю і цукром. Ввести часник. Вимішати.
  • Залити суп в банки. Додати оцет (по ложці в банку). Стерилізувати і закатати.

Не забувайте стежити за новими матеріалами!

– > Підписуйтесь на нас < –