Борщ – 3 рецепту супу
Борщ хороший тим, що подавати його допустимо як в гарячому, так і в холодному вигляді. А ще суп закривають на зиму.
Гарячий борщ
Гарячий варіант буде зроблений на основі курячого бульйону з додаванням томатної пасти.
Інгредієнти:
- буряк і картопля – 300 г;
- моркву і цибулю – по 85 г;
- курячий бульйон – 2,5 л;
- спеції;
- зелень;
- томатна паста – 1 ст. л.
Інструкція:
- Проціджений бульйон прокип’ятити. Обробити і промити овочі. Порубати.
- Закинути в каструлю шінкованной цибулю, картопляні кубики, терту буряк і моркву.
- Варити борщ 35-45 хвилин, заправивши томатною пастою. В кінці закинути подрібнену зелень, кам’яну сіль і запашний перець.
Холодний борщ
Холодний суп готується і на воді, і на квасі, і на мінералці, і на кисломолочних напоях. У цьому рецепті буде використаний кефір.
Продукти:
- зелену цибулю і кріп – по пучку;
- буряк – 300 г;
- свіжі огірки – 200 г;
- рідкий кефір – 1 л;
- спеції;
- яйце – 3 шт.
Рецепт:
- Зварити буряк. Остудити і почистити. Вимити разом з огірками і зеленню. Приготувати яйця “круто”.
- Поєднати в мисці терту буряк, тонко порізаний огірок, спеції і подрібнену зелень. Перемішати.
- Влити холодний кефір. Розлити борщ по тарілках. Доповнити розрізаними яйцями.
Суп на зиму
Щоб насолоджуватися смаком і борщів зелених круглий рік, рекомендується закрити суп на зиму.
Інгредієнти:
- буряк – 700 г;
- моркву і цибулю – по 150 г;
- пучок кропу;
- спеції;
- оцет і олію – по 30 мл;
- помідори – 500 г;
- часник – 4 шт.
Рецептура:
- Буряк і моркву зварити. Почистити і грубо потерти. Нарізати цибулю півкільцями.
- Помідори обшпарити і нарізати. Проварити з маслом 20-25 хвилин. Подрібнити блендером до стану пюре.
- Висипати овочі і кріп. Заправити сіллю і цукром. Ввести часник. Вимішати.
- Залити суп в банки. Додати оцет (по ложці в банку). Стерилізувати і закатати.
Не забувайте стежити за новими матеріалами!
– > Підписуйтесь на нас < –