Кулінарія

5 салатів зі свіжими помідорами

20 хвилин

Активну час приготування

15 хвилин

Інгредієнти на дві порції

  • 2 яйця
  • 100 гсыра
  • 2 великих помідора
  • 1 ст. л. майонезу
  • зубчик часнику

Приготування

  1. Яйця зварити круто і потерти на крупній тертці. Сир потерти. Часник пропустити через прес або дрібно порізати. Змішати всі інгредієнти і заправити майонезом.
  2. Помідори порізати кубиками.
  3. У фужери або прозорі склянки шарами викласти в яєчно-сирну суміш і помідори.

Простий в приготуванні, але дуже ошатний салат. Часник надає пікантності. Але якщо ви не любите такий запах, можна його не класти. Салат стане ніжніше. Якщо хочеться зробити страву ще більш урочистим, можна прикрасити гілочками зелені.

Салат з помідорами і горіхами

салат

Загальний час приготування

20 хвилин

Активну час приготування

10 хвилин

Інгредієнти на дві порції

  • 2 невеликі цибулини різного кольору
  • жменя волоських горіхів
  • 2 великих помідора
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • оливкова олія
  • сіль иперец

Приготування

  1. Цибулю порізати півкільцями. Посолити, збризнути оцтом і залишити маринуватися на кілька хвилин.
  2. Помідори порізати кружальцями. Горіхи подрібнити.
  3. На плоску тарілку шарами викласти помідори, цибулю і горіхи. Посолити і поперчити. Збризнути оливковою олією і подавати.

Люблю цей простий салат зі свіжими помідорами за контраст смаків: терпкий цибулю, солодкі помідори і маслянисті горіхи. Це вдалий гарнір для м’яса і особливо для шашлику. Якщо вирішите взяти його на пікнік, рекомендую заздалегідь замаринувати цибулю, а всі інші інгредієнти з’єднати вже на місці.

Запечений салат з помідорами ифетой

з грінками

Загальний час приготування

20 хвилин

Активну час приготування

10 хвилин

Інгредієнти на дві-чотири порції

  • 2-3 великих помідора
  • 100 гфеты
  • кілька скибочок білого хліба
  • оливкова олія
  • сушений базилік
  • сіль

Приготування

  1. Помідори, хліб і фету порізати кубиками. Викласти у форму для запікання.
  2. Посолити. Посипати сушеним базиліком. Збризнути оливковою олією. Пекти при температурі 200 градусів близько 10 хвилин. Хліб повинен стати рум’яною і хрусткою.

Один з тих випадків, коли результат перевершив очікування. Салат вийшов просто неймовірно гарним. Хрусткі скибочки хліба, теплий солодкий помідор, кисленька фета і ароматний базилік – безпрограшне поєднання смаків. Важливо взяти смачний хліб і не дати йому підігріти в духовці – ось і всі тонкощі приготування этогоблюда.

Салат з помідорами і теплим молодою картоплею

з картоплею

Загальний час приготування

50 хвилин

Активну час приготування

20 хвилин

Інгредієнти на чотири порції

  • 300 г молодої картоплі
  • 2 великих помідора
  • червона цибулина
  • ароматна олія
  • сіль иперец

Приготування

  1. Молоду картоплю відварити в мундирі. Злегка остудити і порізати на великі шматочки.
  2. Цибулю порізати часточками. Помідори – великими кубиками. Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити ароматним маслом. Подавати теплим.

Цей ситний салат цілком замінить собою цілий обід. Можна змішати помідори, цибулю і масло заздалегідь, щоб вони дали сік. Так вийде ще більш терпко і ароматно.

Овочевий салат з помідорами і капустою

з капустою

Загальний час приготування

15 хвилин

Активну час приготування

15 хвилин

Інгредієнти на чотири порції

  • ½ Невеликого качана молодої капусти
  • великий помідор
  • 2 огірка
  • велика жменя замороженого або свіжого зеленого горошку
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ч. л. французької гірчиці

Приготування

  • Капусту, помідори і огірки нашаткувати соломкою. Свіжий зелений горошок очистити від стручків. Заморожений залити окропом. Змішати всі інгредієнти.
  • Заправити салат майонезом і гірчицею. Якщо потрібно, трохи посолити.

Салат вийшов свіжий, соковитий, хрусткий. Заправка з гірчицею вдало відтіняє смак свіжих овочів. Важливо додавати безпосередньо перед подачею, інакше овочі дадуть сік і розмокнуть.